Къде се обучават готвачите, работещи в най-престижните ресторанти в света

27 Септември 2019 Blog 909 Views


Баският кулинарен център е първият в Испания и вторият в Европа университет посветен изцяло на гастрономията. Той се намира в Сан Себастиан, кулинарната столица на страната на Баските. BCC се състои от факултет за гастрономически науки и изследователски център, които целят да развиват кулнарния сектор на местно и международно ниво, като комбинира кулинарията с различни науки и дисциплини.

 Факултетът е част от университета Мондрагон и в продължение на вече десет години подготвя професионални кадри за света на гастрономията от 21 век. Обучението обръща голямо внимание и на управлението на бизнеса, технологията и науката, изкуството и културата. Широкият обхват на дисциплините се постига чрез добра комуникация и обмен на знания и кадри с други университети от различни държави, технологични центрове, индустриални и обществени организации.

Изследователският център се фокусира върху кулинарното обучение, хранителните навици, социалната отговорност на хранителната индустрия, тенденциите и технологичните иновации в областта, както и върху различни проблеми, свързани с производството на храна и влиянието му върху обществото. Целта на Баския кулинарен център е да се установи като водещ международен изследователски гастрономичен център.

Факултетът предлага четири-годишна диплома по Гастрономия и кулинарни изкуства, която се фокусира върху пет области: кулинария, обслужване, мениджмънт, естествени науки и култура. Баският кулинарен център предлага и магистърски програми, които имат две направления: за желаещите да се развиват професионално в ресторантьорството и за тези, желаещи да специализират в сферата на гастрономията.

 Източник: https://www.bacchus.bg

Търси

Календар

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30