Приключи онлайн пилотиране по проект Culinart

10 Юни 2021 News 464 Views
Rate this item
(0 votes)

Проект CULINART търси мотивирани хора за включване в международно обучение

Приключи онлайн пилотирането, което се проведе в периода 11 май до 10 юни 2021 година. В рамките на пилотирането участниците от 6 държави преминаха през тестово обучение, обхващащо общо 6 теми (topics) от обучителните модули: 

 Здравето и безопасност, Хигиена и опазване на околната среда, Управление на кулинарния бизнес, Туризъм и предприемачество, Управление на кухненското производство и осигуряване на качеството, Изследвания и развитие, Творчество и иновации в кухнята.

 Въпреки, че нямаха възможност реално да пътуват и посетят всяка от тези държави, обучаемите имаха възможност да се запознаят с практическите аспекти на изучаваните теми, представени от местни професионалисти, да обменят опит и знания помежду си и да почустват атмосферата на международната мобилност, макар и осъществена виртуално. Споделените положителни впечатления от участниците се обединиха около полезността на курса, допира с чуждите култури и различни контексти, както и по отношение полезността на квалификацията за добиване и развиване на практически умения и опит.