Дискусионни семинари с фокус групи в Турция

01 Март 2019 News 863 Views
Rate this item
(0 votes)

Три фокус групи бяха проведени и в Турци на 12-ти, 19-ти и 26-ти февруари 2019 г. Домакин на събитията беше турският партньор по проекта – Провинциалния директорат за национално образование – мугла (МЕМ). Общо 83 представители на: Университета Mugla Sıtkı Kocman, центрове за професионално образование от районите на Бодрум, Мармарис и Метенсе, Съюза на занаятчийските камари на Бодрум, Мармарис и Метенсе, както и представители на шест хотелски комплекса присъстваха на срещите.

Разнообразното и широко представителство на различните целеви групи по проекта беше търсен ефект с цел да се постигне по-задълбочено и по-цялостно проучване и анализ на ситуацията в професионалното образование и обучение в областта на кулинарните изкуства в Турция.
Във фокуса на събитията бяха поставени последните достижения в сферата на гостоприемството, кулинарията и услугите по обществено хранене, както и участието на сектора в развитието на професията и бъдещите специалисти, националните и европейски квалификации в областта на кулинарното изкуство и образователните политики.
Както професионалистите и експертите в индустрията, така и представителите на образователната система и участващите младежи, включени в обучения по кулинарно изкуство, взеха активно участие в дискусиите и споделиха виждането си за необходимостта от по-нататъшно развитие на ПОО в съответствие с идентифицираните нови тенденции, в съответствие с изискванията в сектора. Като резултат бяха очертани стъпките за подобряване на професионалните квалификации по кулинарни изкуства.