Фестивал в Историческия парк показва традиционните храни по света

25 Август 2021 Blog 527 Views

Последната седмица на месец август Историческият парк край Варна ще бъде домакин на първия Международен фестивал на традиционната храна.

В дните между 27 и 29 август ще се съберат майстори от близо и далеч, за да се даде среща с добрата и чиста храна, както и с кулинарните традиции на нашия народ и на народите по света.

Гости и участници ще се докоснат до позабравени вкусове и ще научат тънкостите на кулинарията по нашите земи. Фестивалът на традиционната храна в Исторически парк ще даде възможност да вкусят късче сладост от миналото към настоящето и бъдещето.

Сърцето на Парка, сред прекрасната природа, прохладата на езерата и пренасянето в историческата обстановка, ще се превърне в  място  за кулинарни работилници и тематични представяния на същински ястия от България и света.

Майстори готвачи и производители на натурални храни ще покажат заедно с гостите своите умения за приготвяне на традиционни гозби. Демонстрациите на авторските умения дават възможност на посетителите да наблюдават на живо и да участват в  създаването  на храна, която топли сетивата, гали вкусовете и създава усещане за уют.

Известни сомелиери ще ни заведат по български традиции в създаването на вино. Ще си припомним за вкусове от български сортове грозде, достъпни специални серии, отдаденост и ръчен труд. Виното на Исторически парк има специфичен занаятчийски подход на създаване в един напълно експериментален дух, чрез който се създава така нареченото живо вино. Заедно с посетителите ще си кажем „Наздраве! За качественото вино, за ароматното грозде, за първата пивка глътка, за приятелите, за любимите хора, за любовта в душата, за новия ден, за всяка мила дума! За нас и за вас!“

Освен наслада за сетивата фестивалът  е чудесен повод за нови запознанства между различни по възраст утвърдени професионалисти и ценителите на чиста, добра храна, търсачите на кулинарни изкушения и дегустатори на истинските вкусове.

Наред  с кулинарни изкушения във фестивалните дни ще се  съживи миналото чрез демонстрации на средновековни битки от школа „Величие“ към Исторически парк. Огнени танци и светлинно шоу от състав „Палячи“ ще озари нощното небе. В изненада музикални и танцови изпълнения от местни състави.

Търси

Календар

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31