Pilot adaylarımızı neler bekliyor

27 Ocak 2020 News 422 Views
Rate this item
(0 votes)

Какво очаква нашите „пилотни“ обучаеми …

Pilot adaylarımızı neler bekliyor…

Pilotluğun bir parçası olacak kadar cesur ve cesur olduğunu kanıtlayan tüm kursiyerlerimiz için tüm Avrupa'da heyecan verici bir öğrenme deneyimi hazırladık:

 

Portekiz ve Fransa'yı ziyaret - deniz kıyılarından dağlara

Pilot uygulama katılımcılarının ziyaret edeceği ilk ülke çifti Portekiz ve Fransa'dır.
 
5 ve 7 Mart 2020 tarihleri ​​arasında Povoa de Varzim'de ev sahibi ortak Proandi, Portekiz mutfağının kökleri hem yerli köylü mutfağında hem de yüzyıllar önce kurulan ticaret yollarından elde edilen malzemeler olduğundan, Topluluk gelişimi ve yeme kültürüne odaklanan eğitim oturumu düzenleyecek . Kaliteli gıda hazırlama ve tüketme tutkusu, Portekiz'in sosyal ve kültürel yaşamı oluşturan gastronomi trendlerini geliştiren ve takip eden toplulukları derinden etkilemektedir.
Dünyaca ünlü Fransız mutfağı, bu ilk çift ülkede ikinci eğitim oturumunun odağında olacak. Tabii ki, Fransız proje ortağı Greta du Vellay tarafından ağırlanacak ve 9-11 Mart 2020 döneminde Le Pyu en Velay'da düzenlenecek. Gastronomi mirası değeri, Fransız gastronomi UNESCO tarafından dünyanın "somut olmayan kültürel miras" listelerine eklendiği gerçeği ile burada stajyerler tarafından öğrenilecek doğal olarak uygun bir konudur.
 
 
İspanya ve İtalya - ne “lezzetli” bir çift!
 
Kursiyerlerimizin ikinci çalışma gezisi İspanya ve İtalya'ya yapılacak.
 
Gastronomi turizmi ve Akdeniz mutfağına adanmış ilk eğitim oturumu, İspanyol ortak FASE tarafından düzenlenecek ve 17-19 Nisan 2020 tarihleri ​​arasında devam edecek. Pilot uygulama katılımcıları, gastronun özelliklerini tanıyacak olan Zaragoza şehrini ziyaret edecekler. İspanyol gıdaları şu anda Avrupalıların en çok tercih edilen ikinci gıdasıdır, bu da hızla mutfak endüstrisinin gelişmesine ve varış yerinin turist çekiciliğinin artmasına neden olmaktadır. Kursiyerler ayrıca, ödüllü şefler tarafından verilen bölgenin temel yöntemleri, malzemeleri ve tarifleri konusunda ustalık sınıflarına katılan ön sıralardan Akdeniz mutfağını deneyimleyecekler. Eğitim aynı zamanda ikinci İspanyol ortak tarafından da desteklenecek - GastroAlianza, gastronomi ve gastronomi turizmi.
İtalya çoğunlukla dünyaya yayılmış mutfağı ve pizza ya da makarna gibi yemekleri biliyor olsa da, tarımsal gıda endüstrisi İtalyan ekonomisinin önemli bir parçası olduğu için Gıda zinciri yönetimine odaklanan eğitim oturumu için bir ev sahibi ülke olarak seçtik. Yerel gıda üretiminde kurulan geleneklerin yanı sıra dünya çapında İtalyan ürünlerinin ihracatı için geliştirilmiş ticaret kanallarının ardından İtalya, “tohumların ekilmesinden servise tablosu”. Burada kursiyerlerimiz İtalyan ortağı IFOA'nın ev sahipliğinde 21-23 Nisan 2020 arasında 3 gün geçirecekler.
Ve son olarak… gastronomik gelenekler Balkanlar'daki mutfak yenilikleriyle tanışıyor…
 
Kursiyerlerin son gezisi onları Türkiye'ye ve Bulgaristan'daki proje ortakları tarafından karşılanacakları Balkanlara götürecek.
 
Son yıllarda Avrupalıların tatil yerleri için yeni ilginç ve geleneksel olmayan yerlere karşı artan talebi üzerine, Türkiye oldukça çekici bir turizm merkezi haline gelmiştir. Turizmin yoğunlaşması için kilit başarı faktörlerinden biri doğal olarak bölgede hazırlanan kaliteli ve lezzetli yiyeceklerdi. Mutfak geleneklerinin korunmasına ek olarak, Muğla bölgesinde bulunan birçok eğitim ve öğretim kurumu da mutfak sektöründeki yeniliklere odaklanmaktadır. Böylece bu konu ev sahibi Türk ortak - Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçildi. Türkiye'deki eğitim oturumu için Bodrum beldesi, 10-12 Mayıs 2020 tarihleri ​​arasında pilot katılımcıları ağırlayacak.
Son olarak, ikinci Bulgar ortak - Varna Yönetim Üniversitesi ile birlikte proje koordinatörü International College, son eğitim oturumunu Bulgaristan'da gerçekleştirecek. Bulgar mutfağının benzersizliği ulusal markalı gıdalar ve yoğurt, “banitsa” gibi yemekler ile gösterilecekken, kursiyerler esnaf gıda hazırlığının temellerini öğrenecekler. Bulgaristan'da şu anda ortaya çıkan gastronomik trendlerden biri, modern teknolojiler ve yaklaşımlar kullanarak Bulgar mutfağından otantik tarifler ve gıda üretim yöntemleri yaratmak olduğundan, VUM'daki Mutfak Sanatları Enstitüsü'nün şef eğitmenleri mutfakta Teknolojiler konusuna liderlik edecek. Pilot uygulama için son eğitim oturumu 14-16 Mayıs 2020 tarihleri​​arasında yapılacaktır.