Yeni şef şef yeterliliklerini test etmek için çevrimiçi eğitimlerimiz…

11 Haziran 2021 News 424 Views
Rate this item
(0 votes)

Проект CULINART търси мотивирани хора за включване в международно обучение

11 Mayıs - 10 Haziran 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen "Şef" için yeni geliştirilen VET yeterliliğinin çevrimiçi pilot uygulaması tamamlandı.

Online eğitim kapsamında geçtiğimiz haftalarda 6 ülkeden katılımcılar, müfredat dahilinde geliştirilen eğitim modüllerini uygulamalı olarak test etmek için farklı konulardan geçtiler. Bulgaristan, İspanya, İtalya, Fransa, Portekiz ve Türkiye'de proje ortaklarının ev sahipliğinde düzenlenen ve farklı kuruluşlardan eğitmenlerin ve eğitmenlerin kendilerine mutfakta gıda zinciri yönetimi ve teknolojileri, gastronomi turizmi ve yerel konular hakkında bilgi verdiği çevrimiçi oturumlara katıldılar. yemek pişirme ve yeme kültürleri, gastronominin miras değeri ve mutfakta yaratıcılık vb. Kursiyerler, kendilerine restoranlarında etrafı gezdiren ve onları yerel gıda pazarlarına sanal bir yürüyüşe “götüren” neredeyse gerçek şefler ve restoran yöneticileriyle tanıştılar. Ayrıca kursiyerler çevrimiçi gösterilere katılarak kişisel ödevlerini ve “lezzetli” ev ödevlerini hazırlarken öğrendiklerini evde uygulama imkânı buldular.
Pilot uygulama katılımcılarımız bu ülkelerin her birini fiilen seyahat etme ve ziyaret etme fırsatına sahip olmasa da, kursiyerler yerel profesyoneller tarafından sunulan çalışılan konuların pratik yönleriyle tanışma, birbirleriyle deneyim ve bilgi alışverişinde bulunma fırsatı buldular. ve uluslararası hareketlilik atmosferini (neredeyse de olsa) “hissetmek”.
Pilot uygulamanın açık bir şekilde yeniden düzenlenmesi ve saha gezilerinden çevrimiçi ortama geçiş için gösterilen tüm çabalar, yalnızca katılımcılardan paylaşılan olumlu izlenimler nedeniyle değil, aynı zamanda kursun pratik kullanımının yüksek değerlendirilmesi, fırsatlar ve fırsatlar nedeniyle buna değdi. farklı kültürlerle temas kurmak ve kursiyerleri farklı bağlamlara sokmak için, yerleşik profesyonellerle tanışma ve gerçek şeflerden kişisel rehberlik alma şansı.
 
Tüm hocalarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz!
 
Bir dahaki sefere kursun, tüm bu ülkeleri ve muhteşem yerleri gerçek (ama sanal değil) ziyaret ederek ve tüm şeflerle buluşarak “gerçek hayatta” olmasını umuyoruz.