През ноември 2019 г. партньорите се срещнаха в Италия за 4-тата работна среща на комитета за управление и оценка на проект CULINART

18 Ноември 2019 News 1739 Views
Rate this item
(0 votes)

На 13 и 14 ноември 2019 г. международният консорциум, реализиращ проекта, се събра в гр. Реджо Емилия, където е седалището на италианския ни партньор – IFOA.

 В допълнение към обичайно обсъжданите теми, като проследяване изпълнението на проекта и планиране на следващите дейности, акцент беше поставен върху дългоочакваната пилотна дейност за апробиране на новоразработената съвместна квалификация за „Шеф-готвач“ по проекта, като тази тестова фаза ще бъде ключов момент за получаване на обратна връзка относно приложимостта на квалификацията. Насоки за промотиране на възможността за включване в пилотното обучение, общи критерии и методология за подбор на участниците в партньорските страни, както и общи правила за организиране и провеждане на краткия курс, бяха определени от партньорите.
Не на последно място, по време на срещата, партньорите инициираха създаването на CULINART алианс за съвместно предоставяне на квалификацията „Шеф-готвач“ с фокус върхустратегическото позициониране на международната структура и разработването на рамковите документи за осигуряване на по-нататъшно устойчиво сътрудничество.