Geleceğin şeflerini hazırlamaya hazırız!

01 Temmuz 2021 News 425 Views
Rate this item
(0 votes)

bulletin

Son yıllarda mutfak sanatları ve gastronomi alanlarındaki meslekler, muhtemelen profesyonel mutfağa göz atmamıza ve bu usta şeflerin sihirlerini yapmalarını izlememize izin veren teknolojiler sayesinde çok popüler hale geldi.

Ancak sahnenin arkasında seyirci için görünmeyen çok şey var - aşçıyı bir şefe dönüştüren bu becerileri edinmek ve uygulamak için harcanan tüm saatler (ve hatta yıllar). Şef sadece mükemmel bir aşçı değil, aynı zamanda bir yöneticidir ve tüm yöneticiler gibi işbirlikçilerini denetler ve mutfağı ve personeli yönetir.
Bu nedenle sürekli eğitim alması, ekonomiyi, finansı, pazarlamayı, yönetimi ve hepsinden önemlisi anlaması - yenilik getirmek için en iyi uygulamaları ve en son trendleri bilmesi gerekir. Buna ek olarak, şefin çalıştığı çevrenin tüm yönleri hakkında kapsamlı bilgiye sahip olması gerekir - mevzuatı, pazarların özelliklerini, yemek kültürünü ve müşterilerin tercihlerini vb. bilmek.

Ama şefleri, onları gerçek yöneticiler ve “mutfak şefleri” yapmak için kim eğitiyor?
 
Geleneksel gastronomik destinasyonlar olarak kabul edilen bazı ülkelerde (örneğin İtalya veya Fransa gibi), öğrencileri şef pozisyonuna hazırlayan özel okullar vardır. Diğerlerinde böyle bir seçenek yoktur ve şef olmak deneyimli aşçılar için bile yıllarca süren sıkı çalışmayı gerektirir.
İşte mutfak sanatlarında sunulan eğitimlerin kalitesinin iyileştirilmesi ihtiyacına hitap eden CULINART projesi geliyor. Proje kapsamında, benzersiz bir gastronomik deneyim sağlamak için yaratıcılık ve yenilikçilik yeteneğine sahip mutfak profesyonelleri olarak “Şefleri” hazırlamak için yeni bir Mesleki Eğitim ve Öğretim yeterliliği geliştirildi.
Geliştirilen yeterlilik, CULINART projesini uygulayan uluslararası konsorsiyumun ortak çalışmasının bir sonucudur ve işgücü piyasasının ihtiyaçları ve inovasyonun sektöre getirdiği değişiklikler dikkate alınarak tasarlanmıştır.
Yeterlilik, proje web sitesinde tüm ortak dillerde mevcut olan aşağıdaki gibi bir dizi belgeden oluşur:
  1. Detaylandırılmış yeterlilik profili
  2. Müfredat
  3. Değerlendirme standartları