Odak grup görüşmesi - Türkiye

01 Mart 2019 News 868 Views
Rate this item
(0 votes)

Türkiye’de, 12, 19 ve 26 Şubat 2019 tarihlerinde 3 adet odak grup tartışması gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe Türk ortak Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) ev sahipliği yapmıştır.

Odak grubu tartışmalarına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bodrum, Marmaris ve Menteşe Mesleki Eğitim Merkezleri, Bodrum, Marmaris ve Mentese'den üç pilot okul, Bodrum, Marmaris ve Menteşe Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ve altı otelden oluşan toplam 83 temsilci katılmıştır. Türkiye'de mutfak sanatları alanında mesleki eğitim ve öğretimdeki durumun daha derin ve kapsamlı bir şekilde incelenmesi ve analizinin gerçekleştirilmesi için paydaş kuruluşların etkinliğe geniş çlçüde katılımı sağlanmıştır.
Etkinliklerin odağında misafirperverlik, mutfak ve yemek hizmetleri alanındaki güncel gelişmeler ve sektörün; mesleğin ve gelecekteki uzmanların gelişimlerine, mutfak sanatlarında ulusal ve Avrupa yeterliliklerine aynı zamanda eğitim politikalarına katılım durumlarındaki son gelişmeler oldu.
Hem sektördeki hem de eğitim sitemindeki profesyoneller ve uzmanlar ayrıca mutfak sanatlarında eğitim ve öğretim gören gençler de tartışmalarda aktif rol almış ve meleki eğitim öğretimin sektörde belirlenen yeni eğilimlere ve taleplere göre daha da geliştirilmesi gerektiğine ilişkin görüşlerini paylaşmışlar ve mutfak sanatlarındaki mesleki niteliklerin iyileştirilmesi için atılacak adımlar belirlenmiştir.