Odak grup görüşmesi - Portekiz

28 Şubat 2019 News 876 Views
Rate this item
(0 votes)

Proandi tarafından,Şubat 2019'da Portekiz'de üç odak grup toplantısı  düzenlendi ve yapıldı. Bu üç etkinliğe toplam 87 katılımcı dahil oldu. Eğitim-Öğretim ve Mesleki Eğitim  kurumları, ağırlama, turizm ve catering şirketleri, eğitmenler / orta öğretim öğretmenleri, yüksek öğretim kurumları, mesleki okullar ve İstihdam ve Mesleki Eğitim Enstitüsü delegasyonlarından ulusal kuruluş temsilcileri, Aşçılık / Pastacılık ve İkram bölümlerinden gelen stajyerler, danışmanlar ve diğer ilgili tarfları toplantılarda hazır bulundu.

Toplantıların aktiviteleri ve dinamikleri, alandaki Avrupalı​uzman - Carlos Ribeiro'nun katılımı ile sağlandı. Toplantılar, Póvoa de Varzim'deki Hotel Axis Vermar'da gerçekleşti ve diğer Portekizli ortak -ADRAT ile işbirliği yapıldı.
Katılımcıların çeşitliliği ve tüm oturumlara aktif katılım sağlanması sonucu aşağıda belitilen bir dizi konu ön plana çıktı:
- Kavramsallaştırma ve müfredat geliştirme sürecinin aktörleri için temel bir soruna neden olan Müfredatın uyarlanabilir boyutuna yönelik olası yaklaşım: peki bu müfredat hangi yeterlilik sistemi için düşünülmelidir? Geleceğin yeterlilik sistemlerini öngörmek için hangi referansları harekete geçirebiliriz? Bu ortak çalışmada, teknolojinin yarattığı değişkenleri, yenilikçi ve fikir birliğine dayalı pedagojik süreçlerin gelişimini ve ayrıca geçirgenleştirme ve etkileşimler sürecinde alt sistemlerin kombinasyonunu nasıl dikkate alabiliriz?
- Eğitim sisteminin esnekliği ve okul modelinin aşırı ağırlığı ile kaçınılmaz bir ara;
- Öğrenme alanlarnın binom eğitim merkez/evrelerinin zararına olan çeşitliliği;
- çevrimiçi eğitim kaynaklarının ve uzaktan öğrenmenin kaçınılmaz mobilizasyonu;
- Eğitimcinin rolünün bir mantık kolaylaştırıcısına, öğrenmenin animatörüne dönüştürülmesi.
İki gün süren yoğun ve üretken çalışmaların ardından, analiz edilen çeşitli alanlara yönelik öneriler önemliydi ve program geliştirme alanındaki yenilikler şöyle vurgulanabilir:
• ortak sorumluluğa dayalı eğitim sistemleri;
• Biçimlendirici süreçleri her stajyerin yaşam öncelikleri ile ilişkilendirmek;
• Pedagojik stratejiyi özgüven mekanizmalarına odaklamak;
• Mesleğin ilerleyişine ilişkin belirsizlik ve beklenti boyutunu eğitim sürecine dahil etmek;
• Değerlendirme süreçlerinin merkezinde değerleme;
• Farklı öğrenme ritimlerine saygı göstermek için öğrenme dinamiklerini tasarlamak.