Şef Luis Angel Vicente Zaldivar

03 Şubat 2020 Blog 870 Views

Şef Luis Angel Vicente Zaldivar ile bir başka kısa röportaj GastroAlianza tarafından yapıldı. Mutfak sanatları sektöründe 30 yılı aşkın bir süredir çalışmakta, bir restoran sahibi ve yemek pişirmede ustalık derslerinde öğretim görevlisi olarak, modern şefin başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu beceri ve özelliklerin neler olduğu hakkında bazı ipuçları paylaştı. /onun kariyeri.

Soru (S) - “Peki Luis, nasıl aşçı / aşçı oldun?”
Cevap (A) - “17 yaşında mutfak çırağı olarak başladım ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum her aşçı / aşçıdan öğrenerek becerilerimi geliştirdim. İngiltere'de eğitimime devam ettim çünkü mutfak sektöründeki uluslararası eğitimin mutfakta farklı çalışma tekniklerini öğrenmek, profesyonelce büyümek ve gastronomik olarak zenginleştirmek için çok önemli olduğuna inanıyorum.
Orada, İspanya'da gıda hoşgörüsüzlüğü sorunları olan insanlar için de tasarlanmış imza mutfağımı geliştirebileceğim kendi kuruluşumu kurma fikrini olgunlaştırmaya başladım. Motivasyon, tanınan ve elde edilen birçok gastronomik ödül nedeniyle her geçen gün büyüdü. Kariyerim bu yıl dünyanın en önemli gastronomi etkinliğine katılımla doruğa ulaştı: Negrini'nin yüksek menzilli İtalyan ürünleriyle İspanyol Tapası'nın hazırlanmasında finalist olan MADRID FUSION. ”

S - “Şefin sahip olması gereken en önemli beceri, bilgi ve tutumlar ne olmalı?”
A - “Benim için, bir şef olarak mesleğini tam anlamıyla yaşama tutkusu, yaratıcılığı ve cesareti yemek pişirmeyi bir iş değil, bir yaşam tarzı haline getiriyor. Ve her geçen gün gelişmeye devam etme çabası aynı zamanda hem kalite hem de şarttır. ”

S - “Culinart Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?”
A - “Dünyanın dört bir yanından gelen tüm teknikleri ve mutfak ürünlerini keşfetmenin ve öğrenmenin yanı sıra küresel bir gastronomik deneyime sahip olmak için şef olarak uluslararası bir eğitim almanın çok ilginç olduğunu düşünüyorum.
Reggio Emilia'daki son uzman atölyesi çok zenginleştiriciydi, çünkü mevcut olan uluslararası şeflerin çeşitli yaklaşımları ve tüm proje ortakları arasında fikir alışverişi, diğer çalışma yollarını bilmek ve ayrıntılarını ortaya koymak için çok motive ediciydi. ŞEF için ortak uluslararası vasıflar.
Dahası, projenin pilot uygulaması İspanya'da burada çok ilgi uyandırdı ve büyük bir fırsat olduğu ve kursiyerler için çok ilginç ve faydalı olacağına söz verdiğinden, pilotluğa katılmak isteyen birçok insan var. Nihai proje çıktılarını dört gözle bekliyoruz ve ortak MÖE yeterliliğinin şeflerin hak ettiği uygun nitelik olmasını ve şefin sadece aşçı olarak değil, aynı zamanda şefin beceri ve yeterliklerinin adil bir şekilde tanınmasına yol açmasını bekliyoruz. lider, yaratıcı ve yenilikçi…. ve bir sanatçı! ”