José Faria “Restaurant 505”

03 Şubat 2020 Blog 821 Views

CULINART projesinin konuk şefi José Faria “Restaurant 505” in şefi. Restoran, Póvoa de Varzim, Portekiz şehrinde yer almaktadır ve menü zaten bir Michelin yıldızı olan Chef Vítor Matos'nın imzasıdır.
Proandi, profesyonel kursların şef profilinin oluşturulması için sahip olduğu önemi dikkate alarak profesyonel kariyeri hakkında bilgi paylaşan şefle röportaj yaptı.

 Soru (S) - "Nasıl şef oldun? Her zaman takip etmek istediğin bir alan mıydı?"
Cevap (A) - "Küçüklüğümden beri her zaman mutfak alanı ile ilgili profesyonel bir şey peşinde koşmak istedim. Ailem her zaman ikram işi yaptı ve hatırlayabildiğim sürece hep ortadayım Eğer mutfak alanını takip edersem yemek pişirme esas olarak aile ortamı ve ailemin yemek pişirme sanatı için sahip olduğu tattan kaynaklanıyor."
 
S -" Mesleki eğitim kursunuzu hangi kurumda aldınız? "
A - "Altı yıl önce Porto'daki Infante D. Henrique Meslek Yüksekokuluna gittim ve Yemek ve Pastacılık teknik-mesleki kursunu tamamladım. Çok şey öğrenebildiğim ve okulumda çok önemli olduğum bir okul olduğunu hissediyorum. eğitim, ama… Eğer evrimleşmek istiyorsanız, sadece okulda öğrendiklerinizden memnun olamazsınız, bu yüzden beni profesyonel olarak daha fazla artırabilecek bir şey öğrenmek için her zaman daha fazla eğitim almakla ilgileniyordum. Etkinlik Yönetimi Kursunu, Kalite Yönetimi Kursunu ve Çikolata Çalışması Kursunu, Porto'daki Gıda Sektörü Mesleki Eğitim Merkezi'nde alınan tüm kursları vurgularım.
Şu anda Proandi'deki Mutfak ve Pasta Teknisyeni kurslarını eğitiyorum ve gençlerin eğitimine bahis yapan ve onlara iyi profesyoneller olma koşullarını veren bir varlık olduğunu hissediyorum. "

S - "Profesyonel eğitiminiz en iyi mutfakta" Şef "ve" lider "olarak sizden beklenenleri karşıladı mı?”
A - "Sanırım aldığım kurs çok önemli bir aşçı olmama izin verdi, ancak bahsettiğim gibi sadece kursta öğrendiklerimize dayanamayız. Deneyim ve hatalarımızla işimizde, daha iyi profesyoneller olmak için daha fazla araç kazanmamızdır. "
 
S - "Sizce bir şefin sahip olması gereken en önemli beceri ve tutumlar nelerdir?"
A - "Çok organize olun, iş arkadaşlarınıza karşı adil davranın, mutfaktaki stoğu nasıl yöneteceğinizi öğrenin ve kişilerarası müşteri ilişkisine odaklanın."
 
S - "Bu beceri ve tutumların Portekiz mutfak alanında mevcut mesleki eğitimin sağlanmasına dahil edildiğini düşünüyor musunuz?"
A-"Bahsettiğim bu beceri ve özellikler sadece profesyonel tarafla değil, aynı zamanda her bir insanın karakteriyle de çok ilgili. Mesleki kursların genel olarak sadece teknik becerilere değil, aynı zamanda iyi değerlere sahip, müşteri ilişkisine ve özellikle çalışma ekibine daha yönelmiş profesyoneller oluşturmak. "
 
S - "Yeni nesil şefler için bir mesaj bırakın"
A - "Ana mesaj alçakgönüllü olmak; eleştiriyi kabul etmek için tevazu sahibi olmak ve bu iş genellikle zordur. Portekiz mutfağının özelliklerini ve özellikle nereden geldiklerini unutmamak önemlidir."

fgfhgvgh