CULINART projesinin ortakları ve uzmanları üçüncü toplantısı, Fransa

15 Temmuz 2019 News 390 Views
Rate this item
(0 votes)

0dc247c07eee71a72cf9409729fb3455 XL

Temmuz 2019'da uluslararası ortaklar, Şef için yeni VET yeterliliğinin yapısını tartışmak ve onaylamak üzere ortak GRETA du Velay'in ev sahipliğinde Fransa'da Le Puy-en-Velay'de bir araya geldi. Çalışma grubu, ortak ülkelerde aşçılar ve şefler için eğitim ve öğretime yönelik mevcut eğitim tekliflerinin ve gereksinimlerinin ülke özelliklerini ve çeşitlerini dikkate aldı ve böylece, şefin mesleği için herkesle mutabık kalınan ortak bir yeterlilik profili buldu. ortak kuruluşlar.

Uzmanlar arasında önemli bir tartışma konusunun, yeterliliğin ele alması gereken uygun Avrupa Yeterlilik Çerçevesi (EQF) seviyesi olduğunu paylaşmak ilginçtir. Farklı ülkelerde aşçılık ve hatta mutfak sanatlarında yeterlilik kazanmak için çeşitli seçenekler olduğundan (ve bunlar 2'den 6'ya kadar EQF'ye atıfta bulunan farklı eğitim programlarıyla sonuçlanıyor), ortaklar, işletmeden en sık talep edilen seviyenin olduğunu öne sürdüler. Şef rolünü yürütmek için profesyonelden EQF 5'tir.
Bunu akılda tutarak ve benzersiz bir gastronomik deneyim sağlamak için yaratıcılık ve yenilikçilik yeteneğine sahip mutfak uzmanları olarak Şefler için ESCO tanımını da göz önünde bulunduran ortaklar, ortak Mesleki Eğitim ve Öğretim yeterliliğinin EQF 5'i hedefleyeceği konusunda anlaştılar.
Bu şekilde yeterlilik, en popüler mesleki yeterlilik “aşçı”dan daha yüksek düzeyde özerklik, sorumluluk ve teorik bilgiye (özellikle disiplinler arası) sahip olacak ve aynı zamanda sonuncuya yükseltme fırsatı verecek mutfak sanatları profesyonellerini hazırlayacaktır. yardımcı profesyoneller için nitelikleri.
EQF 5'in uygulanamadığı ülkelerde, hedeflenen minimum seviye EQF 4 olacaktır. Yeterlilik, buna göre özel şartlara ve gereksinimlere göre ayarlanacaktır. HBÖ rehberliği ve öğrenciler için esnek yollar çerçevesinde ek olarak yeterliliğe giden ve giden diğer yollar geliştirilecektir.