Odak grup görüşmesi - Fransa

29 Mart 2019 News 874 Views
Rate this item
(0 votes)

Fransa'da mutfak sektörünün iş profilleri ve yeterlilikler açısından ihtiyaçlarını değerlendirmek için üç odak grubu toplantısı düzenlendi.

Toplantılar,konaklama ve mutfak sanatları eğitiminde uzmanlaşmış meslek liselerinde organize edilmiştir. İki istihdam alanından (Le Puy-en-Velay ve Brioude) tüm restoran yöneticileri ve mutfak şefleriı, ağarlama ve restoranlar için ana işveren sendikası, ağarlama ve yiyecek içecek hizmetlerinden sorumlu eğitim fonları, iş bulma kurumu ve eğitim denetçileri ile birlikte toplantılara davet edildi.
Odak grupları aşağıdaki temalar etrafında yürütülmüştür:
- Mesleğin yalnıca yeni teknikler, yeni teknolojiler konusunda değil, aynı zamanda misafirin ve sosyal çevrenin davranışları ile ortaya çıkan talebin etkisiyle ilgili değişim
- Aşçı olmak için asgari ve uygun eğitim ve / veya eğitim seviyesi
- Eğitim teklifinin uyarlanması (gerekli mi ve nasıl?)
- Mevcut eğitim tekliflerinin karşılamadığı beceri ihtiyaçları
- Gerekli çapraz (“hassas”) yeterlilikler
- İşe alım için potansiyel zorluklar.Sebepleri?
- Şef eğitimi için anahtar alanlar
- Tercih edilen eğitim yöntemleri, vb.
 
Sonuçlar, profesyonellerin genel olarak mevcut eğitim teklifinden memnun olduklarını gösterdi. Yetkinlik referans çerçevesi aynı kalırken, diploma hazırlama süresi kısa olduğu için sürekli eğitim organizasyonu ile ilgili zorluklar söz konusudur. Teknik olmayan beceriler, hiyerarşik ve zaman kısıtlamaları olan gerçek çalışma ortamlarına adapte olmakta güçlük çeken gençleri istihdam ederken, genellikle yetersiz olan kişiler oldukları için kilit bir rol oynar. Anahtar nokta gerçek bir iş deneyimi oluşturmaktır. Fransa'daki aşçıların profili genellikle “sadece” 3. seviye yeterliliğe sahip (aşçı olarak yeterlilik sertifikası) ancak çeşitli restoranlarda deneyimli ve bu pozisyon için gerekli kişisel niteliklere sahip 30 yaşın üzerindeki çalışanlardan oluşmaktadır.
 
Buna ek olarak, bu etkinlikler aynı zamanda, yerel eğitim teklifi ve pratik eğitim organizasyonu ile ilgili geri bildirim açısından mesleki eğitmenler ve profesyoneller arasında ilginç bir tartışma geliştirme fırsatı da sağlamıştır.
 
Çaılşmaların sonunda, mutfak sanatlarındaki stajyerler odak gruplarına katılanlara sunulan büfeyi hazırlayarak yeteneklerini gösterdiler.
 
Odak grup çalışmalarına ek olarak, Fransa’daki tüm gastronomik restoranları hedefleyen etkinlikler sırasında tartışılan konularla ilgili bir çevrimiçi anket yapıldı. Ankete  restoran yöneticileri ve şeflerden gelen 62 cevap, geliştirilen NAR'ın Fransız bölümünde eklenmiştir.