Mesleki eğitimde ihtiyaç değerlendirme raporu

15 Ekim 2019 News 381 Views
Rate this item
(0 votes)

nar tr

Son birkaç ay boyunca CULINART ortakları, Mutfak Sanatlarında Ortak Mesleki Eğitim Yeterliliğinin geliştirilmesi için stratejik hedeflerin belirlenmesi üzerinde çalışıyorlardı.

Uzmanlarımız, ortak ülkelerdeki Mesleki Eğitim teklifleri ile ilgili mevcut durumun altını çizmeyi ve işin mutfak sanatları iş kollarına yönelik beceri gereksinimlerini saptamayı amaçlayan bir anket yaptı. Bir sonraki adım, gıda sektörü ve mutfak sektöründeki gelişme eğilimlerini takip eden kariyer gelişim beklentilerini ortaya koymaktı.
 
Bu amaçla, her bir ortak ülkede, işin mutfak sanatlarında mevcut mesleki eğitim niteliklerine ilişkin değerlendirmesini incelemeye yönelik bir dizi odak grup görüşmesi yapılmıştır.Ortak ülkelerdeki gerçek yaşam durumunu ortaya koymak için 450'den fazla mutfak ve restoran sektörü temsilcisine, eğitim sağlayıcılara, sektörel ve profesyonel kuruluşlara, uzmanlara ve diğer paydaşlara ulaşılmıştır.
Son olarak, bu faaliyetlerin sonuçlarına dayanarak, mutfak sanatları ve gastronomi alanındaki mevcut ve gelecekteki meslek profilleri ve meslek standartları ile ilgili sonuçlara dayanan bir ihtiyaç Değerlendirme Raporu (NAR) geliştirilmiştir.