Odak grup görüşmesi - İspanya

15 Nisan 2019 News 892 Views
Rate this item
(0 votes)

İspanya'da FASE, toplam 75 katılımcıyı içeren iki odak grup tartışması düzenledi. İlgili katılımcıların profili değişkendi: mutfak sanatları işletmesi sahipleri, ağarlama ve konaklama alanında mesleki eğitim uzmanları,  stajyerler, medyadaki mutfak sanatı eleştirmenleri, Agrifood araştırmacıları, bölgesel hizmet alanındaki kamu çalışanları, gıda üreticileri, restoranlar birliği profesyonel temsilcileri.

Programın içeriği şu şekilde idi:
1. 21. yüzyılın şefinin yeni yetkinlikleri üzerine yuvarlak masa açık tartışma alanı
İyi bir şef olmak ister misin? Hangi yeterliliklere sahip olmalısınız?
2. Himzet sektöründe eğitim ve mutfak sanatları arasındaki işbirliği/bağlantı
3. Turizm ve mutfak sanatlarındaki eğilimlerin gelişimi: sektördeki şirketler için zorluklar.
Devam eden yenilikçi girişimler.
İşverenlerin tepsitiyle  yeterlilik ve eğitim ihtiyaçları çok spesifikti. Mutfakta çalışmak için sahip olunması gereken temel teorik bilgiler (ürünler, hijyen, güvenlik vb. ile ilgili bilgiler) ve her bir aşçının mutfakta sahip olması gereken teknik beceriler hariç, çalışmaların sonuçları aşçılar tarafından edinilmesi gereken aşağıdaki bilgi ve becerileri de ana hatlarıyla belirtmiştir.
• Yeni mutfak teknolojileri
• Uluslararası Gastronomi
• Enerji tasarrufu
• Yeni restorasyon biçimleri
• Geri dönüşüm ve çevre
• Gastronomik trendler
•Kalite Yönetimi
Katılımcılar ayrıca üst düzey mutfak personelinin incelik isteyen becerilere sahip olmasının önemini vurguladı: Yaratıcılık; hedeflere ulaşma; zaman yönetimi; ekip çalışması ve işbirliği; kurallara saygı; çatışma yönetimi; iletişim ifadesi; kişisel ilişkilerin kontrolü; stres Yönetimi. Takip eden yıllar için bazı kilit eğilimler şu şekilde belirlenmiştir: Sürdürülebilirlik ve sağlık; özel diyetler ve / veya vegan restoranları; yemeğin seçiminde veya yemek sırasında dijital deneyimler; gastronomik ürünler ve diğer kültürlerden deneyimler; franchise, vb.