Print this page

Приключва международен проект Culinart, насочен към разработване на нова съвместна квалификация в кулинарните изкуства

30 Юни 2021 News 464 Views
Rate this item
(0 votes)

bg banner

Проект CULINART се реализира в периода 01.10.2018-30.06.2021 г. от консорциум от 9 организации, с водещ партньор Международен колеж–Добрич.

Висше училище по мениджмънт-Варна също беше част от екипа на проекта, а останалите членове на обединението идват от Испания, Франция, Италия, Португалия и Турция.

Фокусът на проекта беше поставен върху разработването и внедряването на изцяло нова съвместна квалификация в областта на кулинарните изкуства, която да отговори на актуалните нужди на пазара на труда и да предостави възможност за повишаване на пригодността за заетост сред младежта, транснационалната мобилност и кариерното развитие.

В рамките на проекта беше разработена нова професионална квалификация за „Главен готвач“ (Шеф-готвач), която беше адаптирана съгласно нормативните изисквания в България, и предложена за включване в Списъка с професиите за ПОО.

 

 

ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НА ПРОЕКТА:ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НА ПРОЕКТА:

гр. Добрич, ул. „България“, №3, тел.: +359 58 655 626

Интернет страница: www.culinart-europe.eu

Facebook страница: CulinArtProject

е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Проект с референтен номер 597848-EPP-1-2018-1-BG-EPPKA3-VET-JQCULINART: Създаване на съвместна квалификация за професионалнообразование и обучение в кулинарните изкуства и пилотни пътеки запродължаващо обучение е съфинансиран от програма „Еразъм+“ наЕвропейския съюз.Подкрепата на Европейската комисия за представянето на тази публикация непредставлява одобрение на съдържанието, което отразява само възгледите наавторите, а Комисията не носи отговорност за каквото и да е използване насъдържащата се в нея информация.

Login to post comments